Magamról – tanulmányok, iskolák, inspirációk

0
120
views

Tanulmányaimat a gödöllői Szent István Egyetemen kezdtem, ahol természetvédelmi mérnökként végeztem. Már ott rengeteget tanultam az állatokról, állattartásról, etológiáról.

Egyetemi tanulmányaim során tapasztaltam meg, hogy az állatokat minden esetben saját környezetükben és rendszerükben vizsgáljam. Az egyetemen igyekeztem megtalálni a kutyákkal kapcsolatos órákat és szakembereket, szerencsére volt ilyen, több is. Nagyon meghatározó beszélgetéseket folytattam juhászokkal, akik a kutyakiképző szakma ősei és iszonyatosan tiszteletre méltó tudás birtokában vannak a kutyanevelés kapcsán.

Habilitációs kutyakiképző iskolát csináltam az egyetemmel párhuzamosan, ezt követően pedig elvégeztem egy kisállatgyógyászati asszisztens képzést is, hiszen a viselkedés nem elválasztható az adott állat egészségügyi állapotától.

Lutri és Lapi
Fotó: Vancsay András

Ezenkívül folyamatosan képzem magam, főleg külföldi módszereket tanulmányozok. 

A kedvenc kutyakiképzőm Dr. Sophia Yin, iszonyatosan nagyra tartom őt, és a munkásságát. Nagyon szomorú, hogy pár éve ilyen fiatalon meghalt. Az irány, ami szerint haladok a kiképzésben abszolút hasonló az övéhez. 

A cikkeim és a blogom célja, hogy minél több emberhez jutassak el hasznos információt és segítséget a kutyanevelés kapcsán. Szerintem az információ érték, amit meg kell osztani és nem magunk számára tartogatni és félteni. Így tudtam én is fejlődni más, külföldi kutyakiképzők tanításai kapcsán.

6 éve dolgozom kutyakiképzőként. Rengeteg problémával foglalkozom és nagyon sokféle viselkedési gonddal keresnek meg. De van egy specialitásom, a félelmi agresszív kutyák félelmét oldom büntetés nélkül. Nagyon fontos, hogy az összes problémát büntetés nélkül kezelem, nem csak ezt. Az agresszió nem jön létre magától, 99%ban a félelem a forrás. Hatékonyságom titka az, hogy nem büntetem őket, és olyan emberek keresnek meg, akik szintén ebben hisznek. Fontos, hogy az agresszió oldható és kezelhető más eszközökkel, ami nem okoz rossz érzést.

Segítek a gazdiknak megtanítani, hogyan alakítsanak ki bizalmat a kutyájukkal, és hogy fejezzék ki biztos, feltétel nélküli szeretetüket a kutyájuk felé, ezáltal oldva annak félelmét és agresszióját. Az agresszió agressziót szül, ezért nem büntetek.

Bármilyen problémával keressetek bátran! Magánszemélyek részére Budapesten, házhoz menős rendszerben, többféle módszert alkalmazva, a kívánságaitokat szem előtt tartva, büntetés nélkül történnek a foglalkozások. Rengeteg jutalomfalat fogy 🙂

Szívesen vállalom kutyád kiképzését, ha szeretnéd

– fokozni a figyelmét,
– erősíteni a koncentrációját,
– építeni a kapcsolatotokat,
– agresszivitását csökkenteni, kezelni,
– trükkökre tanítani,
– fejleszteni,
– oldani félelmeit.

Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok.

Szakmai cikkeim megtalálhatók a két helyen:
A cosmo.hu-s saját blogomon:
https://cosmopolitan.hu/panka-kutyafuttaban/
és itt a saját oldalunkon, amit Rékával közösen csináltunk:
https://dogventure.hu/

Köszi az érdeklődést,
Panka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here