Mit tanulhatunk egy kapcsolatból, ha a másik fél egy kutya?

0
973
views

Nagyon sok érzés teljesen új értelmet nyert miután kutyám lett. Erről a jelenségről egyébként több gazdival is beszélgettünk már hosszasan. Ha családtag lesz a kutyádból, akkor az olyan érzéseket és helyzeteket tartogat számodra amiket előtte el sem tudtál volna képzelni, ha korábban nem volt kutyád. Számomra a két kutya a legkülönbözőbb érzéseket rejti magában, főleg azért is, mert azon kívül, hogy mindkettő kutya, nem igazán hasonlítanak, ami rettenetesen fura helyzeteket eredményez.

Lutri a gondtalan herceg, aki mindig a napos oldalon van és empátiával nem igazán rendelkezik. Ha rossz kedvem van ott hagy, hogy majd szóljak ha már jól vagyok és újra tudok vele foglalkozni. Az önzőségnek egy elég sajátos megnyilvánulása amit ez a kutya képvisel, mindennek ellenére imádom. Az elején kicsit zavart, de aztán rájöttem, hogy Lutri megtanít arra hogyan legyek boldog és, hogy a saját boldogságomért én felelek, és senki más. Továbbá, hogy tényleg ne azért tartsunk kutyát, mert az majd megvigasztal, vagy boldoggá tesz, hanem alapvetően mi vagyunk érte, bármennyire is ez a leghűségesebb állat aki értünk létezik minden pillanatban. A boldogságuk tőlünk függ, mert kiszolgáltatottak és függnek tőlünk. Igazából óriási öröm, hogy Lutri mindig boldog és mindig jól van. Iszonyú sokat lehet ebből az erőből meríteni még akkor is, ha egyáltalán nem érdekli, ha bárki körülötte rosszul van. Egyszerűen mindennek örül. Ha sétálni megyünk, ha haza érünk, ha felébredünk, és ha este lefekszünk. Szerinte az egész élet az ő örömét és boldogságát szolgálja.

Lutri és Lapi

És akkor itt van Lapika, a világ legaranyosabb kiskutyája, aki rettenetesen sok betegséggel küzdött már meg, a fájdalom miatt egy hónapig depressziós volt és nem kelt fel. Küzdünk évek óta együtt kitartóan, és mindent beleadva. A cél nem egyszerűen az, hogy meggyógyuljon, hanem az, hogy boldog élete legyen, ami a legkevesebb fájdalommal jár. Mivel minden kezelést együtt csinálunk és mindenhova én viszem, Lapi teljesen rám fókuszál és alapvetően semmilyen más emberi lény nem igazán érdekli. Ignorálja az emberek többségét, viszont nagyon boldog, ha vele vagyok és a legrosszabb állapotaiban is ez óriási erőt ad neki. Lutri mindenkit imád és bárki bármikor el tudja vinni, Lutri szívesen megy bárhova, ha kedvesen beszélnek vele. Nem volt kérdés sosem, hogy mindent megteszek azért, hogy mindkét kutya boldog legyen és, hogy Lapi a legjobb kezeléseket kapja meg. Viszont érzelmileg sokszor nagyon nehéz. Szeretném ha tudná, hogy ha az orvosnál nem is jó és sokszor azt hiszi bántják, azért megyünk oda, hogy jobb legyen és segítsenek. Nagyon nehéz egy állat fájdalmát nézni, és a tehetetlenség ami ezzel jár.

A legerősebb érzés, amit érzek ezzel kapcsolatban az a hála. Hálás vagyok amikor újra jól lesz, jókedvűen ugrál, boldog, nincsenek fájdalmai, és megpihenhetünk ebben, ki tudja mennyi időre. Egyszerűen csak örülni annak ami van, és hálát adni annak ami eddig volt, és ezáltal most lehet a jelenben. Egyszerű és közhelyes dolgok ezek, de nekem nagyon nehéz volt megélni ezeket. Minden kapcsolatból tanulunk, akkor is ha a kapcsolatban az egyik fél egy kutya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here