Minden kutyának saját etető tálat!

1
1516
views

Többször hallottam már gazdiktól, akiknek több kutyája van, hogy az összes kutyája egy tálból eszik egy időpontban. Célszerű, hogyha minden kutyusnak saját etető tálja van, ami csak az övé.
Ennek több oka is van:

  1. Ha egy tálból esznek, nem tudjuk mérni, hogy ki mennyit evett, hiába mérjük ki az adagjukat. Még akkor sem, ha ott állunk a tál felett és próbáljuk kontrollálni az étkezést.Ennek következtében egyik kedvencünk túlsúlyos lehet, míg a másik alultáplált.
  2. Eltérő fajtájú, méretű, életkorú kutyáknak más-más tápra van szüksége.Fontos tudnunk, hogy a kölyökkutyáknak más tápanyagösszetételű eledelre van szüksége, mint egy felnőtt kutyának vagy akár egy öregebbnek. Betegség, allergia esetén is sokszor külön kímélő tápot szoktak ajánlani. Nem csak a kortól, hanem fajtától is függhet, hogy melyik kutyánknak milyen típusú tápot adunk és mennyit. A mennyiség persze függ a mozgásigénytől is.
  3.  Komoly konfliktus forrás lehet a kutyák közt, hogy ha egy tálból esznek. Az étel féltése miatt, komolyabban meg is haraphatják egymást, akár össze is verekedhetnek.

Az etetéseknél fontos a jelenlétünk, mivel így tudjuk biztosítani, hogy kedvenceink ne egyenek egymás táljából. Egyedenként változó, hogy ki milyen sebességgel fogyasztja a napi adagját, így az étkezés befejezése változhat, de a kezdést jobb egy időpontban indítani, a lehetséges feszültségek elkerülése miatt. Vannak kutyák, akik attól is elég feszültek tudnak lenni, hogy ha végig kell nézniük míg egy másik kutya eszik előttük, amikor ők még nem ehetnek. Ha nagyon konfliktusosnak ítéljük meg a helyzetet, akkor célszerű külön szobában megetetni a kutyákat, hogy véletlenül se történjen semmi gond, és kérjük szakértő segítségét, ezt a típusú problémát fontos hosszútávon kezelni.

 

 

 

Previous articleKi a főnök, ha két kutya van?
Next articleKutyavállalás – anyagi vonzatok
Kutyakiképzéssel foglalkozom magánszemélyek részére Budapesten. Kimegyek házhoz, és a kutyát gazdájával együtt saját környezetében oktatjuk együtt. Többféle módszert alkalmazva, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon vagy telefonon, és igyekszem válaszolni minél hamarabb! Email: panka@dogventure.hu
SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here