Tévhitek és téves információk az interneten

0
1304
views

Nagyon fontos, hogy az interneten található kutyákkal kapcsolatos információkat is megszűrjük, fenntartással álljunk hozzájuk. Sajnos nagyon sok a téves állítás a neten, ezért érdemes pár alapszabályt figyelembe vennünk, ha valamit olvasunk a világhálón.

  1. Egészségügyi probléma, betegség esetén mindenképp forduljunk állatorvoshoz, és ne az interneten próbáljunk házi gyógymódot keresni.
    A keresőbe beütött szimptómák sokszor hamis diagnózist dobnak ki, aminek alapján nem a megfelelő gyógymódot alkalmazzuk, házilag félrekezeljük a kutyánkat, ez pedig akár végzetes is lehet.
    Mindig megbízható forrást használjunk a diagnózishoz, ne az internetet és a szomszédasszonyt, hanem menjünk el orvoshoz.
  1. Ha bármilyen kérdés merülne fel a kutyánk viselkedésével kapcsolatban, bátran forduljunk szakemberhez, keressünk fel kutyakiképzőt. A kapcsolatfelvétel és tanácsadás történhet a neten is, a konkrét kutyára szabott kérdések és válaszok hozzák meg majd a segítséget. Ha a neten való kapcsolattartás nem elég, azaz nem történik meg a remélt változás, személyesen vegyük fel a kapcsolatot a kutyakiképzővel, általában hatékonyabb a segítségnyújtás, ha személyesen is találkozik a kutyával.
  2. A blogokon és fórumokon talált „tuti” tippeket is kezeljük fenntartással. Győződjünk meg a forrás szakértelméről, megbízhatóságáról, és csak akkor fogadjuk el a tanácsait, ha maximálisan hitelesnek találjuk.
  3. Kutyás weboldalaknál nagyobb a valószínűsége, hogy szakértők foglalkoznak az adott témákkal, de még az ilyen oldalaknál is érdemes utánanézni, hogy a tudományos témájú cikkeknek ki a szerzője.
  4. Egy adott témával kapcsolatosan járjunk utána, hogy van e több internetes oldal, aki foglalkozott e ezzel a témával. Ha igen, azokat is olvassuk el és mérlegeljünk, hasonlítsunk. De sose feledkezzünk meg a forrásról! Nem biztos, hogy az a jó megoldás vagy válasz a kérdésünkre, amit már sokan sok helyen leírtak.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy attól még, hogy valaki vette a fáradtságot és leírta a véleményét, vagy gondolatait egy adott témával kapcsolatban és ezt feltette az internetre, az nem biztos, hogy igaz! Nagyon gyakran belefutok olyan esetekbe, amikor megkérdezem, hogy valaki mit miért csinált a kutyájával, és annyi a válasza, hogy olvasta a neten. Rengetegszer olyan kérdésekben, amikben nagyon fontos a szakértelem és a személyes tapasztalat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here