Kutyabarát?! Viselkedj rendesen :)

0
2300
views

Nagyon fontos tudnunk, hogy attól még, hogy egy hely kutyabarát, ez nem azt jelenti, hogy ott minden viselkedést eltűrnek kedvenceinktől. Most olyan problémákról szeretnék írni, amivel rendszeresen találkozom.

Ő valószínűleg nem zavar senkit.

Ha egy vendéglátóhelyen póráz nélkül van a kutya, több mint valószínű, hogy oda fog menni másokhoz ételt kunyerálni. Ezért ha póráz nélkül szeretnénk bevinni, tanítsuk meg neki, hogy maradjon mellettünk, ne menjen oda emberekhez se ételért, se ismerkedni, mert lehet, hogy ez valakit zavar. Ha ez még nem megy, inkább tartsuk pórázon.

Ez fordított helyzetben is kellemetlen lehet, ha a vendégek elkezdik etetni olyan ételekkel, amiket nem is lenne szabad ennie.

A kutya nem mehet be a pult mögé és a konyhába sem, érthető egészségügyi okokból.

A kutya ne kezdjen el hangosan ugatni, vonyítani, mert mások számára ez is zavaró lehet.

Ha más kutya is jelen van, figyeljünk rá, hogy ne az étterem közepén kezdjenek el játszani, inkább vigyük ki őket egy kicsit.

A kisgyerekekre különösen figyeljünk, hogy ne menjen oda hozzá kéretlenül a kutya, ne nyalja meg, stb.

Előfordul olyan kávézókban, sörözőkben ahova nagyon gyakran járunk, hogy kedvencünk egy idő után annyira magáénak érzi a terepet, hogy elkezdi ösztönösen védeni. Ez a viselkedésforma irányulhat emberekre is és más kutyákra is. Nagyon fontos ezt idejében észrevennünk, és szabályoznunk!

Mi is történik pontosan? Kutyusunk minden egyes beérkező vendéget hangos ugatással jelez, és ha nincs pórázon, esetleg el is indul felé. Kutyák érkezésénél általában még dominánsabban viselkedik, mint emberek esetében és mindent megtesz annak érdekében, hogy jelezze fajtársa felé, hogy ez az ő területe.

Mi a mi teendőnk? Tartsuk magunk mellett tartanunk és szüntessük meg az ugatást. Ilyen helyzetben célszerű kedvencünket pórázon tartani, míg mi a kávénkat iszogatjuk.

Általános tanács (és az utcára is érvényes), hogy ha odamegy valakihez a kutyánk ismerkedni, kérdezzük meg tőle, hogy nem zavarja-e.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here