Gazdikereső: Fruzsi, a bájos kutyalány

0
1301
views

Fruzsi március elején került fel hozzám Pécsről Budapestre a Komlói Állatvédő Egyesület mentett kutyusaként. Már a képeket látva sem tudtam ellenállni a cuki fejének, de előben még bájosabb. Kedves, kicsit kétballábas, örökmozgó kutyalány, akit a kezdeti félénkség után már lelkesen benne van minden mókában.

Fruzsi kb. 2016 januári születésű, ivartalanított keverék szuka. Közepes testű, súlya kb 15 kg, szőre közepes hosszúságú, dús, egyenes, ordas mintájú. Talán németjuhász lehet benne, de ezt elég nenéz megmondani.

Fürdetés után

2016. november 29.-én Vékényről került be a gyepmesteri telepre, majd 2016. december 20.-án átesett az ivartalanításon és ideiglenes befogadóhoz került Pécsen, innen hozták fel Pestre.

Megtalálásakor rettentően sovány volt, nagyon félt mindentől és mindenkitől. Azóta szépen kigömbölyödött, és bár kezdetben tőlünk is nagyon félt (alig tudtuk megfogni), mostanra már örömmel és lelkesen üdvözöl minden alkalommal ha hazaérünk, szereti ha foglalkoznak vele, főleg a simogatást. Most már idegen emberekkel is egyre érdeklődöbb, megszaglássza őket, de a heves mozdulatoktól még mindig meg tud ijedni néha.

Tipukus feje

Imádja a társasági életet: kedvence a séta és a futkározás, teljes izgalomba jön, ha előkerül a póráz. A kutyafuttatóban is vidáman futkározik, kifejezetten nyitott és barátságos más kutyákkal, képes együtt játszani akár kölyök, akár felnőtt kutyákkal is. Nem fordult elő nála semmilyen agresszív vagy antiszociális viselkedés.

Kedvenc pulcsijával

Igazi lányként  imádja a ruhákat és a lakberendezést. Saját kedvenc pulcsiját rendszeresen előhozza a szoba közepére és saját ízlésére próbálja szabni (sajnos egyre kevesebb van belőle). A neki nem tetsző ágytakarókat néha lehúzgálja a földre, az ízlésbeli különbségeket a leendő gazdinak majd tisztáznia kell.
Igen házias is: értékeli a finom házikosztot és a jó magyaros konyhát.

Visegrádra kirándultunk

Rókihoz (saját kutyám) hasonlóan nagy világutazó bújik meg benne: jártunk már Visegrádon és Tatán is, az autóban szépen utazik, nézelődik kifelé az ablakon.

Lazulunk az Akváriumban

Összességében nagyon kedves és rakaszkodó kutyus, aki lelkesen áll szinte mindenhez. Folyamatosan figyeli az embert, szemkontaktust tart, a nevére hallgat és legtöbbször oda is jön. Nagyon jól alkalmazkodik az új dolgokhoz és számára stresszes helyzetekhez: a kezdeti félénkséghez képest most már bátran sétál Pest utcáin, bírja a tömeget, sőt, néha ismerkedik is idegen emberekkel.

Ha egy fiatal, játékos és kedves kutyust szeretnél, aki tanítható, embercentrikus és minden kutyával jól kijön, akkor Fruzsi a te kutyád!!!

Érdeklődni az örökbefogadással kapcsolatban a 0670/36-777-48 (Balogh Éva), 0670/779-3656 (Kovács Zsófi) telefonszámokon, illetve az info@komloiallatvedok.hu e-mail címen lehet.

Ha Fruzsiról szeretnél megtudni több információt, esetleg szívesen találkoznál vele itt, Budapesten, keress nyugodtan a reka@dogventure.hu címen, a 0630 430 0367 telefonszámon, vagy üzenetben a dogventure.hu Facebook oldalán!

Még több kép Fruzsiról:

Previous articleProgramajánló: Walking Dog piknik a Golftanyán (máj. 1. hétfő)
Next articleEsik
2015-ben fogadtam be a kutyám, Rókit egy állatmentő egyesülettől. Mivel imádok utazni, és ezt nem szerettem volna feladni a kutya miatt, próbálom úgy alakítani az utakat, hogy ö is velünk jöhessen. A tapasztalataimról itt, a blogban számolok be, remélve, hogy ezzel ötleteket adok a gazdiknak a kutyával való kiruccanásokhoz, illetve a kötöttségektől tartó, még kutyátlanoknak bátorítást az örökbefogadáshoz. reka@dogventure.hu
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here