Túra és kempingezés Bohinji tónál (Szlovénia)

0
4540
views

Szlovéniai túránk első napján a Bledi tónál jártunk, ami engem személy szerint ambivalens érzésekkel töltött el. Estére értünk a mindössze 25 km-re fekvő Bohinji tó partján lévő kempingbe, ahol sokkal természetközelibb és kalandosabb napot töltöttünk.
Már maga a kemping (Camp Bohinj) is gyönyörű környezetben, közvetlenül a tóparton fekszik, szemben a Júliai-Alpok vonulataival. Nincs túl sok ház a környéken, alig van közvilágítás is, így este gyakorlatilag teljes sötétségben, egy zseblámpával és egy vérebbel sétálgattunk a csillagokat nézve. Ugyanezt a tóparton, tűzrakás vagy főzőcskézés közben is megtehetjük persze, nagyon hangulatos volt a mécsesek fényénél tésztát főzni kempinggázon.

Közvetlenül a kempingben van lehetőségünk csónakot/kenut bérelni, illetve jó idő esetén strandolni. A kemping egyébként gyerek-és kutyabarát, játszótérrel, ping-pong asztalokkal, wifivel és étterem/kocsmával. 

Ha lusták vagyunk vagy nem szeretnénk egy egész napon át túrázni, a kempingtől nem messze lévő kabinos felvonó segítségével a Vogel 1922 m-es csúcsát vehetjük be.

Mi inkább a túrát választottuk, és a Pršivec 1761 m-es csúcsára indultunk, az itt található útvonal-ajánlat alapján. Az autóval való eljutást azért érdemes előre körbejárni, eléggé eltévedés-gyanús ez az egész hely. (Illetve majdnem üres benzin tankkal sem érdemes elindulni felfelé főleg ha az ember nem ismeri a üzemanyagszint-jelző működési elvét és nem akar bepánikolni egy elhagyott hegyi út közepén.) 

Elég kemény túra volt, de a kilátás mindent megért! Útközben szerencsére 1-2 menedékház mellett is elhaladunk, így van lehetőségünk némi frissítő/jutifalat/csúcs-csoki elfogyasztására. 

Previous articleKutyák ruhában – cuki vagy ciki?
Next articleTéli bolha-bonyodalmak
2015-ben fogadtam be a kutyám, Rókit egy állatmentő egyesülettől. Mivel imádok utazni, és ezt nem szerettem volna feladni a kutya miatt, próbálom úgy alakítani az utakat, hogy ö is velünk jöhessen. A tapasztalataimról itt, a blogban számolok be, remélve, hogy ezzel ötleteket adok a gazdiknak a kutyával való kiruccanásokhoz, illetve a kötöttségektől tartó, még kutyátlanoknak bátorítást az örökbefogadáshoz. reka@dogventure.hu
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here