Strandolás kutyával 1. – Délegyháza, Tavirózsa kemping

0
3422
views

Tudomásunk szerint Budapesten nem található olyan vízpart, ahol közösen strandolhatnánk a kutyánkkal, ehhez sajnos autóba kell ülnünk. A legközelebbi, hivatalosan kutyások számára fenntartott strand a délegyházi tavaknál található Tavirózsa Kemping, ahol a nyár folyamán számos kutyás rendezvényen is részt vehetünk.

A kempinget a legcélszerűbb autóval megközelíteni, de van Délegyházára távolsági buszjárat és vasút is. (A kemping weboldala alapján az állomásról elhozzák kérésre autóval a strandra érkezőket, 500 ft/fő áron).  Az út a Nyugatitól kb. 40 km és elvileg 45-50 perc (feltéve, hogy nem tévedünk el, és a gps sem vezet félre, nyilván). A belépő a strandra 1000 ft/fő és 500 ft/kutya, nyitva tartás 8:00-20:00. 

A partnak egy kijelölt, kiépítetlen szakaszán vihetjük be a kutyákat a vízbe, itt a talaj köves, a víz fokozatosan mélyül, ami könnyebbé teszi a vizet kevésbé kedvelő ebek becsábítását. A fák alatt a füvön elég árnyékos helyet is találunk arra, hogy letelepedjünk a fürdés előtt/után. Kicsit távolabb a kutyás részről stégek is vannak, valamint további zöldterület fákkal és nádassal, az egész tópart – szerencsére – viszonylag kiépítetlen és természetközeli. Pont szemben a stranddal van egy kis sziget, amit biztos izgalmas lehet kajakkal/kenuval felfedezni – de ez a téma még további kivizsgálást igényel. Mindenestre láttam a tavon evezősöket.

A júliusi szombaton, amikor kilátogattunk elég sok kutya (és hozzá tartozó gazda) volt a parton, de egy-két ugatáson kívül szerencsére nem láttunk (és nem is okoztunk) nagyobb konfliktust. A kempingben van lehetőségünk enni-inni a büfében vagy akár grillezni, emellett akár az éjszakát is itt tölthetjük sátorban vagy házban. (Mi csak egy délutánt töltöttünk itt.)

Összességében kellemes élmény volt, a strandot ajánlanánk mindenkinek, aki nem riad vissza az kicsit hosszabb utazástól. Róki ugyan ez alkalommal sem kedvelte meg az úszást mint mozgásformát, de azért továbbra is kitartóan próbálkozunk. Jó volt kimozdulni egy kicsit a dzsungelből és a belvároshoz képest gyakorlatilag vadonnak számító, új helyeket felfedezni.

A következő bejegyzésben a velencei Drótszamár Kempingről fogunk írni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here