Túl meleg a város? Irány a Római-part!

1
3519
views

Úgy érzed, már nincs semmi különleges abban, hogy Budapesten bringázol? Már nem bámulnak meg elegen, és az autók közt lavírozni sem elég izgalmas? Ráadásul, olyan jó kondiban vagy, hogy 30 fokban sem izzadsz le? Akkor itt az ideje újítani és kipróbálni a kutyaszállító-utánfutóval való közlekedést.

Úgy gondoltam az egyik napos délutánon, hogy eltekerek mondjuk… Szentendre után egy picivel, hogy kipróbáljam az utánfutót, amit kutya-szállítási céllal vásároltam. Hát, nem így lett, épphogy eljutottam a Római-partig, mert nehezebb volt így tekerni, mint gondoltam. Mindenesetre egy kiadós edzésnek jó volt. Illetve sok járókelőnek csaltam mosolyt az arcára ezzel a kis járgánnyal, de azt hiszem, inkább hosszabb túrákra ideális (főleg, hogy a blöki mellé befér 1-2 cucc is), és nem arra, hogy leugorj vele a Margit-szigetre mondjuk, mert ahhoz túl macerás az egész.

Mindenesetre kipróbáltuk, és végül nem bántam meg, hogy csak a Római-partig jutottunk. Ha már így alakult, erről fogok írni.

Persze nem egy nagy kirándulásról van szó, biciklivel kb. fél óra alatt elérhető a belvárosból (ha az ember nem vontat mondjuk 25 kg többletsúlyt). De ha figyelembe vesszük, hogy milyen közel van és mégis milyen kellemeset lehet hűsölni, lángosozni, sütögetni vagy akár négylábúaknak pancsolni, talán megérdemel egy posztot.

A Római-partról igazából már a Népsziget sincs messze, ha valami kevésbé zsúfolt helyre vágynánk. Ebben a posztban írtunk róla: Pláza, kecskék és palacsinta: séta a Népszigeten. 

Róki ismét kacérkodott a fürdéssel, félelemmel vegyes kíváncsisággal vizsgálta a vizet, sőt, talán még beljebb is merészkedett volna a kacsák után, ha hagyom. A vízparton jóval hűvösebb van, mint a városban, mindenkinek ajánlom!

1 COMMENT

  1. Szia / sziasztok!
    Hatalmas ajándék,hogy rátok találtam! Nagy kedvet kaptam,hogy felkeressem ezeket a helyeket & még többet! Kutyával együtt természetesen! 🙂 puszi pacsi 🐾

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here