Körömápolás kutyáknak

0
616
views

Kutyáink számára is fontos a körmök rendszeres ápolása, karbantartása.

Szabadban tartott kutyák esetén ritkább, hogy figyelnünk kell a köröm hosszát mert ők természetesen koptatják ásással, futkározással az egész napos mozgással. A lakásban tartott kutyák esetén gyakrabban felmerül a körömvágás lehetősége mert nem teszik ki olyan sok igénybevételnek lábaikat, mint kertben tartott társaik. Ha a köröm túl hosszú akkor a kutya lábujjai nem természetes helyzetben állnak, ami számára elég kényelmetlen és ez hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet.

A köröm tapasztalataim szerint attól kopik a legjobban ha a betonon sétálunk, futtatós körülmények között a homokos talajon sokkal kevésbé.

Az életmódi sajátosságok miatt, teljesen egyéni, hogy melyik kutyának milyen gyorsan nő a körme és milyen gyakran szükséges vágni (ha egyáltalán szükséges).

A körömvágáshoz szükséges szakértelem ezért  kutyakozmetikus és állatorvos végzi ezt a műveletet. Szükséges még hozzá megfelelő eszköz, emiatt nem érdemes otthon bármilyen szinten belevágni ebbe a folyamatba. A kutya körmét nem lehet akármeddig levágni, mert erek futnak benne és ha azokba belevágunk kedvencünknek fájdalmat és sérülést okozunk és nagyon vérzik, amit nehéz elállítani.

A körömvágás nem kerül túl sokba, ezen semmiképp ne spóroljunk.
Kéthetente egyszer mindenképp nézzünk rá kedvencünk tappancsára hogy mi a helyzet, nem csak a köröm hossza miatt, hanem egyéb sérülések miatt is.

Previous article10 dolog, amiről felismered, ha valaki kutyás
Next articleKutyát behozni tilos!
Kutyakiképzéssel foglalkozom magánszemélyek részére Budapesten. Kimegyek házhoz, és a kutyát gazdájával együtt saját környezetében oktatjuk együtt. Többféle módszert alkalmazva, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon vagy telefonon, és igyekszem válaszolni minél hamarabb! Email: panka@dogventure.hu tel.: 0620 994 9472
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here