Ahol még biztosan nem voltál: Bokodi tó (és ahol már százszor: Tata)

0
3548
views

Az utóbbi időben egyre több kép jött szembe a neten Bokodi tóról, ami arról ismerhető fel, hogy a cölöpökön álló kis faházak kizárólag fastégeken keresztül megközelíthetők. Megnéztük közelebbről. Nem egy Népsziget, na, de időutazás azért van. 

kép: Éva magazin

Bokodi tó

Na ez az a hely amit tényleg csak autóval lehet megközelíteni, és még úgy sem könnyű. Ha nem figyelünk, elég hosszú földutakon fogunk kocsikázni.

Az Oroszlánytól nem messze fekvő tó eredetileg a melette álló erőmű hűtőtavának épült, fürdésre sajnos alkalmatlan, viszont a horgászok körében népszerű.

Elég szép képeket látunk róla akár pinterest-en is, tényleg egyedi hangulata van a helynek, csak két probléma áll fent: háttérben egy erőmű, a földön meg mindenhol szemét. Oké, nem mindenhol, de tettünk egy rövid sétát a nyaralóövezet egy szakaszán, és sajnos tele van szórva építési törmelékkel/megunt bútorral/zöldhulladékkal stb. (Persze lehet, hogy ezek csak a tél végi állapotok.)

Idill az erőmű tövében

Igazából 1-2 óra alatt be lehet járni a környéket, és nem lehet sajnos minden stégre kimenni, ami érthető hiszen mégiscsak nyaralókról van szó.

A házak csak a fa mólókról megközelíthetők

Minden móló bejáratánál a parton sorakozik egy pár, igen különböző stílusban épült kis fa bódé: először tárolónak gondoltuk, de az alakjuk az ami: a nyaralók wc-je így van megoldva, mindenkinak van egy saját kis kulcsra zárt budija (rossz lehet ha éjjel pisilni kell). Ennyit a gyakorlati kérdésekről!

Tata

Ha már itt jártunk, Tata csak egy ugrás és amúgy is útba esik, szóval sétáltunk egyet itt is. Az Angolpark tényleg szép, bár még nem zöldült ki igazán.

Műromok
Pálmaház
Egy kutyánál csak két kutyával jobb a séta!

A tóparti sétány pedig remek a hosszú sétákra, ha hotelt/éttermet keresünk, akkor pedig az Öreg-tó Club Hotel lehet jó választás a kutyabarát.hu ajánlásával. (Itt az ifjúsági szálló részben alár 3000 ft/fő/éj áron is megszállhatunk, igaz közös fürdővel. Van agility pálya, kutyaúsztatási lehetőség és zárt játszótér is.

Valami műbarlang tetején
A pózolás már nagyon megy
Naplemente, háttérben a tatai vár

További király pózok:

Previous articlePláza, kecskék és palacsinta: séta a Népszigeten
Next articleKutyás programok – 2017 április
2015-ben fogadtam be a kutyám, Rókit egy állatmentő egyesülettől. Mivel imádok utazni, és ezt nem szerettem volna feladni a kutya miatt, próbálom úgy alakítani az utakat, hogy ö is velünk jöhessen. A tapasztalataimról itt, a blogban számolok be, remélve, hogy ezzel ötleteket adok a gazdiknak a kutyával való kiruccanásokhoz, illetve a kötöttségektől tartó, még kutyátlanoknak bátorítást az örökbefogadáshoz. reka@dogventure.hu
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here