Kutyás programok – 2017 március

0
1324
views

Márciusban egyre több a szabadtéri kutyás program és kirándulás, de beltéri programokból is akad jónéhány, ezekből válogattunk.

Most szombaton, március 11-én délelőtt a Normafán sétálhatunk egy Jótékonysági séta keretében a Pomázi és Solti állatmenhely lakóiért, itt adományokat is adhatunk le az árva kutyusok számára.

Ha messzebre merészkednénk, mondjuk egészen a Visegrádi-hegységig, a Dog Hájking által szervezett Spartacus-ösvény túrát ajánljuk, szintén március 11-ére, szombatra. A 13,5 km-es körtúra Pisisszentlászlóról indul és ide is érkezik vissza.

Ha szeretnénk némi edukációban részesíteni ebünket, március 12-én, vasárnap a Kutya Guru Kutyaiskola szervez egy ingyenes nyílt órát a Városligetben, aminek a végén dönthetünk úgy, hogy részt veszünk az egész tanfolyamon. (Az iskola több nyíltnapot is szervez, pl. tacskó és bulldog témában, szóval érdemes csekkolni.)

Március 18. szombat este: Cesar Millan Live: Once Upon A Dog Tour – Budapest
Cesar Millant talán senkinek nem kell bemutatni, aki egy kicsit is érdeklődik a kuyták iránt. Elődásában “helyi”, problémás kutyákon is be fogja mutatni tudományát.

Nekünk már megvolt a Magas-Tátra… Bár sok nem látszott belőle

Ha ennél valami vadabbra vágyna és nyilván az ebet sem szeretnénk otthonhagyni, a már említett Dog Hájking szervezésében március 18-án, szombaton egészen a Magas-Tátráig kirándulhatunk. Egy egész napos szervezett túráról van szó, buszos utazással együtt, tehát csak annyi a dolgunk, hogy reggel (nagyon reggel…) a megadott helyen legyünk a blökivel, utána lehet együtt szundikálni.

Március 23. csütörtök este: ingyenes előadás Tedd kalanddá a sétát! ” címmel a KutyaTTEJ Alapítvány szervezésében, ahol tipeket kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tegyük izgalmasabbá a napi kutyasétáltatást. (Hasonló, ingyenes előadásokat egyébként havonta kétszer, csütörtökönként tartanak.)

Március 25-én, szombat délelőtt egy újabb sétán vehetünk részt, ezúttal a Margitszigeten a KutyaFesztivál.hu szervezésében.

Délután pedig a Szimpla Kutya – Itt a tavasz! Kutyabarát Piknik és Vásárra látogathatunk el, persze kutyával együtt.

Aki komolyabban érdeklődik a kutyás szakma illetve tudományok iránt, szintén március 25-én részt vehet a : III.Kinológiai Konferencián a Magyar Kutyás Akadémia szervezésében.

Március 26-án, vasárnap Mányra látogathatunk egy igazán multifunkciós eseményre: Tavaszi ruhacserebere és sétáltató nap az Eszkuláp Állatvédő Egyesület szervezésében. Elvihetjük a már megunt ruháinkatm és hozhatunk el újakat vagy ha azt nem akkor akár egy kutyát is!

Ennyi kultúrális és szabadtéri programot sikerült összeszedni, de kommentben várjuk az egyéb ötleteket is.
Ne feledjétek: márc. 15. szerdára esik, ami szintén jó alkalom lehet egy nagyobb sétára!

 

Previous articleTéli bolha-bonyodalmak
Next articleA 10 legjobb kutyás Instagram-oldal kalandvágyó gazdiknak
2015-ben fogadtam be a kutyám, Rókit egy állatmentő egyesülettől. Mivel imádok utazni, és ezt nem szerettem volna feladni a kutya miatt, próbálom úgy alakítani az utakat, hogy ö is velünk jöhessen. A tapasztalataimról itt, a blogban számolok be, remélve, hogy ezzel ötleteket adok a gazdiknak a kutyával való kiruccanásokhoz, illetve a kötöttségektől tartó, még kutyátlanoknak bátorítást az örökbefogadáshoz. reka@dogventure.hu
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here