Kutyás programok a karácsony jegyében

0
709
views

Mivel már csak kevesebb, mint egy hónap van karácsonyig, összegyűjtöttük, hogy hova érdemes ellátogatni a következő hetekben (akár kutyával akár nélküle), ha egy kicsit ünnepi hangulatba szeretnénk kerülni. Még az sem kizárt, hogy kedvencünknek is találunk valamit a fa alá!

Imádom a karácsonyi dekorációt… megenni

Először is, joggal merülhet fel a kérdés, hogy a kutyáknak ez az egész karácsony-téma jelent-e bármit is? Persze, sok esetben már az emberek is elvesznek a hatalmas, gicces dekorációk, túlárazott vásárok és bolti akciók tömkelegében. De maga az ünnep, a szertartások, a különleges hangulat talán számukra is érzékelhető. Csányi Vilmos szerint például  a kutyák, az emberrel való hosszas együttélés eredményeképpen képesek megtanulni a rítusokat, mint amilyen például az ajándékozás. Így ne csodálkozzunk, ha a karácsonyi ajándékosztáskor ő is a fa körül csahol majd!

Már ezen a hétvégén ellátogathatunk a Szimpla kertbe, a szombati Szimpla Kutya – Kutyabarát karácsonyi vásárra, ahol nemcsak egyedi kutyás kiegészítőket vásárolhatunk, hanem 15:00-től kutyás szakemberek előadásait is meghallgathatjuk, illetve adományokkal támogathatunk kutyás alapítványokat.

December 2-án, pénteken az Árva Állatok Mikulása nevű jótékonysági rendezvényen nemcsak kutyákat, de egyéb állatok (cica, nyúl, sün, görény stb.) mentésével foglalkozó szervezeteket is támogathatunk ajándékok vásárlásával valamint információkat szerezhetünk örökbefogadásukról.

Jövő szombaton, december 3-án a Szimpla kutyás vásárhoz hasonló programon vehetünk részt szabadtéren, a Golftanyán rendezett karácsonyi vásárban, ahol szintén vásárolhatunk, ehetünk-ihatunk de piknikezhetünk is a kutyusokkal.

További kutyás vásárok és/vagy jótékonysági rendezvények:
dec. 4., vasárnap: Karácsony a Futrinka Egyesülettel (Fat Mama Eatery)
dec. 10. szombat: Kutyás Karácsony – Kutyás Közösség Találkozó és Kutyás vásár (Strázsa Kutyaiskola És Panzió)
dec. 10. szombat, kocsmázással egybekötve: Karácsonyi vásár a Vizslamentéssel (Gólya)

Ha a nagy karácsonyi bevásárlásban egyszer csak azt vesszük észre, hogy alig bírunk otthon mozdulni a cuccainktól, gondoljunk a gazdátlan kutyusokra is, és nézzük át ezt a listát, hátha vannak olyan dolgaink amiket nélkülözni tudunk, de menhelyeken nagy hasznát vehetik.

Previous articleBledi-tó, Szlovénia
Next articleKutyák ruhában – cuki vagy ciki?
2015-ben fogadtam be a kutyám, Rókit egy állatmentő egyesülettől. Mivel imádok utazni, és ezt nem szerettem volna feladni a kutya miatt, próbálom úgy alakítani az utakat, hogy ö is velünk jöhessen. A tapasztalataimról itt, a blogban számolok be, remélve, hogy ezzel ötleteket adok a gazdiknak a kutyával való kiruccanásokhoz, illetve a kötöttségektől tartó, még kutyátlanoknak bátorítást az örökbefogadáshoz. reka@dogventure.hu
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here