Strandolás kutyával 2. – Velence, Drótszamár kemping

0
4573
views

Előző alkalommal Délegyházán jártunk strandolni a Tavirózsa kempingben, most pedig, éppen ahogy ezeket a sorokat írom, a Velencei-tó partján található Drótszamár Park és Kempingben töltjük a hétvégét.

Valójában nincs messzebb időben ez a hely sem, az útvonaltervező szerint a kb. 50 km-es út 45 perc alatt megtehető autópályán, azt elkerülve kicsit több, 1 óra 10 perc a Nyugatitól. A Drótszamár kemping strandján az árak a következőképpen alakulnak: 

 

strandbelépő felnőtteknek – 650 ft
strandbelépő kutyáknak – 350 ft
egy sátor díja – 850 ft
személyi díj – 1350 ft
autódíj – 700 ft (naponta, főszezonban).

A kemping – ahogy a neve is sugallja – biciklisek körében is közkedvelt úti cél, de úgy tűnik, a kutyások körében még inkább, hiszen rengetegen kempingeznek itt kedvencükkel. Mivel a bérelhető házak és a sátrazásra kijelölt terület gyakorlatilag a vízparttól 20 m-re található, a strandra is elkísérhet a kutyánk. Igaz, itt a kutyafürdetés tilos. A strandtól jobbra viszont egy kb. 50 m-es partszakasz kifejezetten kutyás strandnak van kijelölve, ahol mindenki fürödhet lábak számától függetlenül. Napközben (hétvégén) elég sokan voltak, de este héttől gyakorlatilag miénk volt a part.

Számos egyéb programlehetőség közül választhatunk a kempingen belül: van játszótér, strandröplabda-pálya, grillezési lehetőség, illetve horgászásra kijelölt terület, ha valaki éppen arra vágyna. Egy rövid sétával juthatunk el Velence City Centerbe, ahol van egy bevásárló-központ (a Velence Korzó, és benne egy Spar!, ami különösen fontos, mert a kempingben már nem működik a kisbolt, valamint ugyanitt sikeresen hozzájutottunk egy felfújható rájához is – keresd a lenti képeken!), mellette egy szabadstranddal. Utóbbi persze hétvégén fullon, ahogy a parkoló is, mozdulni sem lehet a gumimatracoktól, ezért érdemesebb lehet inkább este felkeresni. De ha napközben mégis rászánnánk magunkat (figyelem, a partra kutyát vinni tilos!), van itt wakeboard, szörf, stand-up-paddle, (csak hogy az izgalmasabb dolgokat említsem), kültéri edző park és egyéb bérelhető vízi eszközök. Továbbá számos étterem és bár, de ezek felkeresését szintén inkább este ajánljuk (akkor viszont kifejezetten), mert a homokos part és a naplemente kimondottan kellemes helyszín esti sörözésekre.

Összefoglalva a Drótszamár Kemping remek alternatíva arra az esetre, ha „valódi” strand-hangulatra vágyunk, de az ebet sem hagynánk otthon. A kemping infrastruktúrájának köszönhetően nem fogunk étlen-szomjan maradni vagy úgy érezni, mintha a semmi közepén lennénk. De mégsem túlzsúfolt, még
ezen a július végi hétvégén sem. Ha az ember szeret kempingezni (akárcsak én), akkor mindenképp jól jár, ha kevésbé, akkor bérelhet fa- vagy mobilházat is. Igaz, ezeket érdemes jó előre lefoglalni.

Previous articleStrandolás kutyával 1. – Délegyháza, Tavirózsa kemping
Next articleKutyajátékok
2015-ben fogadtam be a kutyám, Rókit egy állatmentő egyesülettől. Mivel imádok utazni, és ezt nem szerettem volna feladni a kutya miatt, próbálom úgy alakítani az utakat, hogy ö is velünk jöhessen. A tapasztalataimról itt, a blogban számolok be, remélve, hogy ezzel ötleteket adok a gazdiknak a kutyával való kiruccanásokhoz, illetve a kötöttségektől tartó, még kutyátlanoknak bátorítást az örökbefogadáshoz. reka@dogventure.hu
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here