BÁNKITÓ 2016 – avagy a kutyás fesztivál

0
838
views

A tavaly nyári tapasztalaim alapján a Bánkitó az a fesztivál, ahol nyugodtan megfér egymás mellett biciklis, kutyás, gyerekes, stb. életkortól, zenei ízléstől függetlenül, hiszen mindenki megtalálja a magának való programot. Idén mint önkéntes és mint kutyás vettem részt a fesztiválon. Rövid beszámoló.

Már tavaly is tetszett, hogy rengeteg a kutya és a bicikli, úgy gondoltam, ez egy igazán nekem való hely. Bicikli helyett kocsival ugyan, de kutyából kettővel vágtunk neki idén a tónak. A mini-egyterű igen hasznosnak bizonyult a viharos és esős napokon, a sátrat gyakorlatilag csak gardróbnak használtuk.Persze a kutyák is roppantul élvezték a közös kuckót (az esőt kevésbé).

Sok kutyával találkoztunk, a legtöbben önállósították magukat és fel-alá mászkáltak jobbnál jobb falatok reményében. Rókinak nem megy éppen könnyen a kutyákkal való barátkozás (most elég finoman fejeztem ki magam), de a végére azért sikerült egy-két kedves ebbel összehaverkodni.

Másrészről viszont, a sok ember, sok fény, zaj és egyéb inger stresszesek lehetnek egy olyan kutyának, aki nincs ezekhez hozzászoktatva, szóval érdemes megfelelő mennyiségű pihenést biztosítani éjszaka és napközben. Róki annyira megkedvelte a kocsiban alvást, hogy a végén alig bírtam kiszedni belőle, sőt, most meg ha csak kinyitom a csomagtartót, már ugrik is be…

Végeredményben azt a tanulságot tudtam levonni, hogy kutyával fesztiválozni lehet, de nem biztos, hogy érdemes. Mindenesetre, csak akkor vállaljuk be, ha kiegyensúlyozott, erős idegzetű a kutyánk, bírja a társaságot, és bármilyen, szokatlan helyzetben/helyen képes egy jót aludni.

Amennyiben a fesztiválon kívül szeretnénk felkeresni a Bánki tavat, megszállhatunk például a tóparttól 30 m-re található Nádas Kempingben, ahova vihetünk magunkkal kutyát is. A fürdést illetően olyan információink vannak, hogy bár a tópartra levihetjük az ebet, a vízbe elvileg nem mehet be.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here